Bulgarian Bible

Евреи 3

Евреи

Index

Глава 4

1

 

 И тъй, понеже ни остава обещание да влезем в Неговата почивка, нека се боим да не би да се открие, че някой от вас не е достигнал до нея. 

 


2

 

 Защото на нас се донесе едно благовестие, както и на тях; но словото, което те чуха, не ги ползува, понеже не се съедини чрез вяра в ония, които го чуха. 

 


3

 

 Затова ние, повярвалите, влизаме в тая почивка; както рече Бог: – "Така се заклех в гнева Си: Те няма да влязат в Моята почивка"; ако и да са били свършени делата Му още при основаването на света. 

 


4

 

 Защото нейде си е говорил за самия ден така: "И почина си Бог на седмия ден от всичките Си дела"; 

 


5

 

 а пък на това място: "Няма да влязат в Моята почивка". 

 


6

 

 И тъй, понеже остава да влязат някои в нея, а ония, на които по-напред се благовести, не са влезли поради неверието ( Или: Непокорството ) си, 

 


7

 

 затова Той пак определя един ден, "днес", като казва толкоз време по-после чрез Давида, както вече рекохме: "Днес, ако чуете Неговия глас, Не закоравявайте сърдцата си". 

 


8

 

 Защото, ако Исус Навиев беше им дал почивка, Бог не би говорил след това за друг ден. 

 


9

 

 Следователно, за Божиите люде остава една съботна почивка. ( Виж. ст. 4. ) 

 


10

 

 Защото оня, който е влязъл в Неговата почивка, той си е починал от своите дела, както и Бог от Своите Си. 

 


11

 

 Затова нека се постараем да влезем в тая почивка, за да не падне някой в това, да дава същия пример на неверие. 

 


12

 

 Защото Божието слово е живо, деятелно, по-остро от всеки меч остър и от двете страни, пронизва до разделяне душата и духа, ставите и мозъка, и издирва помислите и намеренията на сърдцето. 

 


13

 

 И няма създание, което да не е явно пред Бога; но всичко е голо и разкрито пред очите на Този, на Когото има да отговаряме. 

 


14

 

 И тъй, като имаме велик Първосвещеник Исуса, Божия Син, Който е преминал до най-високите небеса, нека държим това, което сме изповядали. 

 


15

 

 Защото нямаме такъв първосвещеник, Който да не може да състрадава с нас в нашите немощи, а имаме Един, Който е бил във всичко изкушен като нас, но пак без грях. 

 


16

 

 Затова, нека пристъпваме с дръзновение към престола на благодатта, за да придобием милост, и да намерим благодат, която да помага благовременно. 

 


Евреи 5

 

 

 

HTMLBible Software - Public Domain Software by johnhurt.com

 


Other Items are Available At These Sites: